1493674.jpg

200 g voita

2 dl sokeria
1 kananmuna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

marmeladia

(2-2,5 dl kuohukermaa
0,5 dl tomusokeria)

Vatkaa huoneenlämpöinen pehmeä voi ja sokeri sekaisin. Lisää kananmuna edelleen vatkaten. Lisää sitten kuivat aineet. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja painele taikina joko muffinssivuoastoon tai paperivuokiin. Paista n. 12-17 minuuttia riippuen taikinakerroksen paksuudesta.

Anna jäähtyä hieman ja laita teelusikallinen hilloa tai marmeladia jokaiseen "taikinakuppiin". Voit halutessasi vielä vatkata kermaa ja pursottaa sitä koristeeksi "kuppeihin".


Itselläni etualalla näkyvissä leivoksissa on lakkamarmeladia ja taaemmissa vadelma-mansikkahilloa, en tiennyt kumpi olisi parempaa joten molempia piti kokeilla!
Lisäksi laitoin liian paksusti taikinaa aina yhteen vuokaan, koska laiskotti, niin ulkonäkö ei ole mitä kuppimaisin ja kaunein, vaan aika tanakka :P  (verraten esimerkiksi langon tuotoksiin, hänellä toki oli käytettävissään metallinen muffinivuoka, minulla paperivuoat)