Tein eilen tämänpäiväisiä kevään viimeisiä pitämiäni pianotunteja varten pianokakun.

1476994.jpg

Pohjana oli kaksi pellillistä unelmatorttupohjaa.
Tässä ohje yhtä varten:

3 munaa
1 dl sokeria
1/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Sekoita jauhot. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi toisessa astiassa. Siivilöi jauhoseos varovasti sekaan. Paista 6-8 minuuttia uunin keskitasossa 225 asteen lämmössä.

Anna kääretorttupohjien jäähtyä hyvin, jonka jälkeen leikkaa ne puoliksi. Kostuta pohja mansikka-mustikkamehulla, laita väliin mansikka-vadelmahilloa ja kermavaahtoa ja laita seuraava pohja päälle. Tee näin kaikille pohjille.

Levitä päällimmäinen kerros kermavaahtoa erittäin tasaiseksi. Tee voikreemi eli vatkaa sekaisin

150 g rasvaa
2 1/4 dl tomusokeria
3 kananmunankeltuaista
1 rkl vaniljasokeria

Sivele kakun reunat voikreemillä ja pursota reunat tämän jälkeen kermavaahdolla. Leikkaa lakumatoista sopivan pitkät pätkät ja revi kolme kerrosta irti toisistaan ja tämän jälkeen yksi "kerros" aina puoliksi uria pitkin. Näin saat sopivat "mustat koskettimet". Asettele "mustat koskettimet" kakun päälle ja voit vielä veitsellä kevyesti muotoilla kermaan myös valkoiset koskettimet.

1476995.jpg

Kakku on epätasainen ja syytän siitä kokemattomuuttani, koska olen muistaakseni lähes omakätisesti tehnyt vain ja ainoastaan yhden täytekakun aikaisemmin, yläasteen kotitalouden tunnilla. Onneksi ulkomuoto ei vaikuttanut ilmeisesti kakun maistuvuuteen ;)