Tuli tehtyä tässä hoitohamsterin tuojille vaihteeksi Sacher-kakku.



1668458.jpg

6 kananmunan keltuaista
100 g voita
200 g tummaa suklaata
8 kananmunan valkuaista
1½ dl Siro-sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Täyte

300 g aprikoosimarmeladia
2 rkl vettä

Kuorrutus

4 rkl vettä
1½ dl sokeria
150 g tummaa suklaata

Voitele ja jauhota pyöreä kakkuvuoka. Erotele kananmunasta keltuaiset. Ota valkuaiset talteen.
Sulata suklaa ja voi erikseen. Mittaa keltuaiset kulhoon. Kaada lämmin voi ohuena nauhana huoneenlämpöisten keltuaisten joukkoon ja sekoita koko ajan. Sekoita joukkoon sulatettu suklaa
Vatkaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi.Valkuais-sokerivaahto kuohkeuttaa kakun. Sopiva vaahto on kiiltävän valkoista ja pehmeähuippuista. Nostele kolmasosa suklaaseoksen joukkoon.
Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää seos taikinaan. Nostele taikinan joukkoon loput valkuais-sokerivaahdosta muovilastan avulla.
Kaada taikina kakkuvuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa 40-45 minuuttia.
Leikkaa kakkupohja pitkäteräisellä, sahalaitaisella veitsellä vaakatasossa kahteen osaan. Sekoita aprikoosimarmeladin vettä ja notkista lusikalla. Levitä marmeladia molemmille kakkupohjille. Aseta pohjat hillopuolet vastakkain. Levitä hilloa kakun reunoille ja päälle. Kääräise kelmuun. Anna maustua kylmässä vähintään kuusi tuntia.
Valmista kuorrutus mittaamalla kattilaan vesi ja sokeri. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes sokeri on sulanut. Nosta liedeltä. Paloittele joukkoon suklaa. Sekoita hieman niin, että suklaa sulaa. Levitä kuorrutus heti muovilastalla. Anna jähmettyä pari tuntia huoneenlämmössä. Säilytä viileässä.

Tarjoile huoneenlämpöisenä sokeroimattoman, vaniljalla maustetun kermavaahdon kanssa.

Vinkit

- Jotta kakkulevyt eivät murtuisi, aseta ne valmiiksi tuorekelmun päälle ennen kuin levität marmeladia.
- Älä keitä kuorrutuksen sokeri-vesilientä liian kuumaksi, jotta lisättävä suklaa ei pala. 110 astetta on sopiva.
- Jos kuorrutus muuttuu köntiksi, lisää joukkoon kuumaa vettä.
- Karkeista vehnäjauhoista leivottuun taikinaan jää vähemmän paakkuja kuin hienoista jauhoista leivottuun. Kakkupohjasta tulee rakenteeltaan sopivan mureneva
- Tumman suklaan tulee olla hyvälaatuista. Sopiva kaakaoprosentti on 55-70. Huonolaatuisessa suklaassa on lisättyjä kasvisrasvoja ja kaakaojauhetta. Siitä leivotusta kakusta tulee tunkkaisen makuinen, likilaskuinen ja kumimainen.
- Pitävä marenkivaahto syntyy, kun aloitat vatkaamisen vatkaimen pienellä teholla.
- Jos taikina juoksettuu, lisää joukkoon hiukan vehnäjauhoja.
- Tarkasta kakun kypsyys silmillä. Aluksi sen pinta nousee kupoliksi. Kakku on kypsä, kun pinta laskee ja tasoittuu, eikä sen keskelle pistettyyn coctailtikkuun tartu taikinaa.
- Kakkupohja imee hillon parhaiten kuumana. Levitä kakun pinnalle ja väliin noin puolen sentin hillokerros. Kelmun sisällä kakku kostuu tasaisesti. Kakun voi leipoa tähän vaiheeseen viikkoa ennen tarjoilua.