lauantai, 21. kesäkuu 2008
Tonnikala-fetapiiras
Pohja:
125 g huoneenlämpöistä margariinia
3,75 dl vehnäjauhoja
(desin vehnäjauhoista voi korvata kauraleseillä)
1 tl leivinjauhetta
reilu 1 dl juustoraastetta
½ tl suolaa
½ dl kylmää maitoa
Nypi rasva ja kuivat aineet sekaisin. Lisää maito käsin sekoittaen taikinaan. Painele taikina läpimitaltaan n. 30cm ja korkeudeltaan useita senttejä olevan piirakkavuoan pohjalle.
Täyte:
purkki tonnikalaa (185g)
purkki ananaspaloja
säilykepaprikaa
2 vihreää chiliä
200 g fetajuustoa kuutioina
Valuta tonnikala, ananakset ja juusto. Paloittele paprika ja chili. Levitä täytteet pohjan päälle.
Munamaito:
3 munaa
1 prk ruokakermaa (2-2,5 dl)
½ dl maitoa
½ tl suolaa
paprikajauhetta ja mustapippuria maun mukaan
Sekoita munamaito hyvin ja kaada piirakan päälle.
Paista uunin alatasolla 175 asteessa 25-45 minuuttia kunnes päällinen on hyytynyt. Lasivuoassa tämäkin kypsyy nopeammin kuin muissa.
Kommentit