1312184.jpg

Kakussa näköjään näkyy vielä suuren piparimuotin jälki, mikä toimi sapluunana suklaaströsseleitä laittaessani :)

Jogurttikakku

100 grammaa rasvaa

250 grammaa Digestive-keksejä


2,5 desilitraa vispikermaa

5 desilitraa jogurttia (esim. Ingman Appelsiini, käy erittäin oivallisesti)

1,5 desilitraa sokeria

2 teelusikallista vaniljasokeria

6 liivatelehteä TAI vajaa 2 teelusikallista liivatejauhetta


Rasva sulatetaan ja keksit murskataan, sekoitetaan yhteen.
Painellaan pohja vuokaan ja laitetaan jääkaappiin.
Kerma vatkataan, jogurtti, sokeri ja vaniljasokeri sekoitetaan kermaan.
Liivate valmistetaan ja sekoitetaan edellisiin.
Hyytelö kaadetaan vuokaan pohjan päälle ja annetaan hyytyä pakastimessa 2-3 tuntia TAI jääkaapissa 4-6 tuntia.