Liivatelehtien käyttö:

Liottaminen

1. Liota liivatelehtiä runsaassa määrässä kylmää vettä.

2. Purista liiivatelehdistä ylimääräinen vesi pois.

Sulattaminen

3. Sulata liivatelehdet pieneen määrään kuumaa nestettä.

Lisääminen

4. Lisää jäähtynyt liivatevesi hyydytettävään nesteeseen.

5. Laita ruoka tarjoiluastiaan tai muottiin hyytymään jääkaappiin. Kumottavaan hyytelöön käytetään hieman enemmän liivatetta kuin tarjoilumaljasta tai -astiasta tarjottavaan.

Hyytyminen

6. Anna hyytyä useita tunteja kylmässä. Peitä annos hyvin.

7. Tarjoile tarjoiluastiasta tai kumoa hyytelö vadille.


Liivatejauheen käyttö

Lisää jauhe pieneen määrään höyryävän kuumaa nestettä. Ripottele jauhe nesteeseen ja sekoittele, ettei jää könttejä. Älä missään tapauksessa kaada vettä jauheen päälle astiaan, koska silloin jauhe jää pariksi köntiksi ja huonosti liukenevaksi jauheeksi ja lopputulos ei ole toivottu.

Liivatejauhetta käytetään 1 rkl/ 5dl nestettä.