keskiviikko, 6. helmikuu 2008
Peltipullaa ja vadelmarahkaa...
Tein peltipullaa, joka on aina taattu suosikki.
pussi kuivahiivaa
50g voita
2,5dl maitoa
ripaus suolaa
0,5dl sokeria
kananmuna
~ 6dl vehnäjauhoja
päälle:
100g sulaa, viileää voita
2,5dl vehnäjauhoja
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
35g mantelirouhetta
Valmista löysähkö pullataikina, jota kohotat 15 min. Lisää päälle täyte ja kohota toiset 15 min. Paista n. 20 minuuttia 200 asteessa.
(p.s. ei kuvaa, koska jos ottaisin kohteen kuvausta varten esille, se katoaisi alta aikayksikön)
Teinpä vielä illan ratoksi vadelmarahkaa, josta tuli tuhottoman hyvää. Lumoavaa, etten sanoisi.
Vain vaahdotettua kermaa, vadelmia, rahkaa, ripaus vaniljaista sokeria ja hieman suurempi ripaus sokeria, mmm....
Kategorisoin kirjoitukset reseptin mukaan...
Kommentit