Tässä leivonnainen, jota suosittelen ihan kenelle tahansa. Helppo ohje, vaikea pilata, maistuu sekä lapsille että aikuisille ja ei vaadi kyllä mitään lisukkeita ollakseen huikean hyvää.

1312299.jpg
(sori, ei kuvaa kokonaisesta kakusta kun sitä oli jo ehditty maistelemaan kun sen vastustamaton tuoksu leijaili keittiössä)

Jos haluat tehdä "pidemmän kaavan kautta", niin silloin ostat sitruunan ja puristat siitä mehun ja raastat vähän sen kuorta. Jos teet helposti, kuten minä, ostat sitruunamehutiivistettä kaupasta ja lorautat sitä sekaan. Siitä tulee hyvää ja vaikka ostaisit isomman ja halvemman pullon, niin mehun säilyvyys on hyvä.

Mutta itse asiaan:

200 g voita
4 kananmunaa
2,5 dl sokeria
1 sitruuna (tai 1dl sitruunamehua)
2 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta

Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri. Lisää sitruunamehu ja mahdollinen kuoriraaste. Siivilöi jauhot vaahtoon. Sekoita joukkoon jäähtynyt rasva. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. (Tässä edelleen suosittelen kookoshiutaleita vuoan jauhottamiseen!)
Paista 175 celsiusasteessa noin 25-35 minuuttia. Kakku jää sisältä hieman kosteaksi ja se on juuri kakun juju. Älä yritäkään paistaa kakkua kuivaksi.
Voit koristella kakun tomusokerilla, raastetulla sitruunankuorella tai marjoilla.
Itse en yleensä koristele mitenkään mutta joskus tein voipaperisapluunan avulla tomusokerilla pintaan monisakaraisen tähden, kun oli joulun aika.