Tällä kertaa ajattelin sisareni ehdotuksesta kokeilla kookos- ja turkinpippurimarenkeja. Turkinpippurimarenki on ainakin hyvää Hellapoliisin piirakassa, joten miksei korvaisi erinomaisesti esimerkiksi karamellit. Mariannerouhetta eikä wienernougatrouhetta ei sattunut olemaan, joten kokeilin nyt näitä.

Ohje on

3 M-koon kananmunaa
1 dl sokeria

kookoshiutaleita tai turkinpippurirouhetta

100-asteisessa uunissa noin 1,5h.

Huh, valmistusvaiheessa joko marenki oli itselläni liian lähellä uunia tai jotain muuta pääsi tapahtumaan turkinpippuriyksilöille. Kookosmarengeista näytti tulevan oikein muotovalioita (kokeilin uutta pursotintani), mutta turkinpippurikamasta tuli ihan löllöä :/ Saa nähdä mitä uuni taikoo niistä, mutta voisi olettaa niiden menneen höpöksi.

Haa. Uunissa kaikista kuoriutui salonkikelpoisia ja sekä maku, koostumus että ulkomuoto olivat tyydyttäviä. Seuraavaksi täytyy kokeilla ehkä suklaatäytteisiä tai jotain muuta. Kookostäytteiset muistuttivat erehdyttävästi niitä eräitä kaupassa myytäviä suklaapohjan sekä -raitoja omaavia kookos"tupsuja", jotka ovat suurta herkkua.

Tässä turkinpippuriversio:

1418609.jpg

Ja tässä kookosversio:

1418612.jpg


Lopuksi opetus:
Älä yritä pursottaa turkinpippuria läpi tyllan, ellet halua joka tuubillisen jälkeen vaihtaa tyllaa. Sitä on nimittäin mahdoton saada puhtaaksi ilman vettä, ja se pitäisi tuolloin myös kuivata huolellisesti. Turkinpippurit kasautuvat tyllaan ja auta armias, millä voimalla sai yrittää pusertaa marenkia läpi siitä sohjosta.