Olen tehnyt ennen vain marenkipäällisiä piirakoihin ja marenkivaahtoa kakkuun, mutta nyt ajattelin tehdä kuivia marenkitupsuja.
Hurmaava maku ja lähes yhtä hurmaava ulkomuoto yhdistettynä valmistuksen helppouteen ja nopeuteen sekä käytön monipuolisuuteen, mikäs voisi olla sen parempaa.

Yllätys yllätys, jälleen sovelsin hieman erästä ohjetta. Lopullinen ohje oli tällainen:

4 s-koon kananmunan valkuaista
1 dl sokeria
ripaus vaniljasokeria

Laita uuni kuumenemaan 125 asteeseen. Vatkaa valkuaiset ja kolmasosa sokerista kovaksi vaahdoksi. Lisää loppu sokeri varovasti käännellen. Nostele nokareita pellille ja paista noin 45 minuuttia.

Pidä huoli, että kaikki käyttämäsi välineet ja työpiste ovat kuivia ja rasvattomia sekä kätesi ovat kuivat. Käsittele marenkia varoen. Anna kuivaa hetkinen ennen tarjoilua. Nämä syntyivät kätevästi iltapalan aikana :)

1386710.jpg