Tällaisia tuli tehtyä tänään ensimmäistä kertaa ikinä ja olivat ehdottomasti kokeilun arvoisia!
Erittäin pieni vaiva valmistaa ja tulos on hurmaava.

Kokeilin itse sekä 70% tummaa suklaata ja Fazerin salmiakkisuklaata. Olin yllättynyt siitä, että salmiakkitäytekään ei suklaan sulaessa jämähtänyt kattilan pohjaan vaan soljui nätisti annoslaseihin :-o

Ylempänä tummasuklaiset, alempana salmiakkisuklaaversiot.

1575596.jpg

1575597.jpg

8 annosta

4 dl kermaa
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 tl liivatejauhetta tai 4 liivatelehteä
100 g suklaata

Sulata suklaa kattilassa sekoitettuna kermaan ja sokereihin. Lisää liivate asianmukaisesti. Kaada annosmaljoihin tai -laseihin. Hyydytä jääkaapissa 3-5 tuntia tai pakastimessa 1-2 tuntia.

Tummaa suklaata rakastava mieheni kommentoi tätä kokeilua "Oikeastaan parasta mitä olen ikinä syönyt!", joten oli todellakin tuon pienen vaivan väärti ;)


p.s. Pannacottaa voi valmistaa tällä "pohjalla" ihan mistä vain, siis vaihtaa suklaan marjoihin tms, makean suolaiseen, vaikkapa katkarapuihin yms.