Tuli tehtyä niin hyvää suklaakiisseliä, että ihan huuliaan nuolee, kun vain ajatteleekin.
Suklaakiisseli
8 dl kevytmaitoa (näköjään voi soveltaa myös ykkös- sekä rasvatonta maitoa että ruokakermaa)
4 rkl maizenaa (maissitärkkelystä) tai Ohrakasta (ohratärkkelystä
0,5 dl tummaa kaakaota
1 dl sokeria
maustamiseen
1,5 tl vaniljasokeria
Mittaa ja sekoita aineet kattilaan.
Anna kiisselin kiehua noin 2-3 minuuttia, sekoita koko ajan.
Varo pohjaanpalamista.
Mausta vaniljasokerilla.
Jos haluat jäähdyttää kiisselin kylmäksi, laita kattila kylmävesihauteeseen ja sekoittele vielä vähän aikaa.
Halutessasi voit lisätä vielä lämpimään kiisseliin minttukrokanttisuklaan paloja, niistä tulee miellyttävän pirteä maku.
Nauti vaikkapa jäätelön tai maidon kanssa tai anna sen valloittaa suusi aivan omana itsenään!
torstai, 6. maaliskuu 2008
Kommentit