En ollut ikinä ennen tehnyt itsenäisesti suklaapiirakkaa, vaikka se niin tuikitavallinen makea lajike onkin.

Tämä ohje ainakin toimi ihan hyvin, mehevä ja kosteahko pohja ja sopiva määrä täytettä, josta tuli ihanaa kun siihen laitoin espressoa tavallisen kahvin asemesta. Tämä ohje itseasiassa oli alkuperäisesti vaaleapohjainen, mutta hyvin siihen pohjaankin kaakao sopi.

4 kananmunaa
4 dl sokeria
300 g margariinia
2 dl maitoa
4 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
6 dl vehnäjauhoja
(4 rkl vaaleaa kaakaojauhetta)

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää muut aineet ja sekoita.
Paista 200 celsiusasteessa noin 12 minuuttia.

Sekoita seuraavat aineet keskenään paiston aikana:

50 g sulaa voita
4 rkl kahvia (espressoa)
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
noin puoli pakettia tomusokeria (250 g)

Päälle voi ripotella nonparelleja, strösseleitä tai kookoshiutaleita. Tässä kookoshiutaleilla päällystettyä piirakkaa.

1376836.jpg